Dit zijn enkele voorbeelden van StoryTuning programma's die wij hebben verzorgd.


Opening wielerseizoen

Tijdens de opening van het wielerseizoen 2015 heeft StoryTuning voor een wielerploeg een item verzorgd over liedjes die gelinkt zijn aan fietsen. Het gerucht gaat dat de renners nog steeds de liedjes in hun hoofd hebben tijdens het fietsen.


MuziekCafé

Een vriendenclub wilde graag een “anders-dan-anders” invulling van hun jaarlijkse feestavond. StoryTuning verzorgde een complete avond vol met boeiende en leuke muzikale verhalen. StoryTuning koos een aantal items die pasten bij de groep en die zorgden voor een hoog meezing-gehalte. Een spannende PopQuiz was het slot van de avond en StoryTuning maakte hun jaarlijkse feestavond tot een interactieve en onvergetelijke avond. StoryTuning huurde het café van Ipanema in het Bonnefantenmuseum af en Ipanema verzorgde heerlijke hapjes en drankjes.


Jaarvergadering

De Algemene Ledenvergadering van een ondernemersvereniging werd in 2015 muzikaal verzorgd door StoryTuning. Een totaal andere invulling dan gebruikelijk maar het concept werd met enthousiasme ontvangen. Een aantal items passeerden de revue en zorgden ervoor dat het een gezellige en informele avond werd waar na afloop van StoryTuning nog heerlijk nagepraat werd.


Oktoberfeest Sittard

Leden van een netwerkclub nodigen jaarlijks relaties uit om samen het Oktoberfeest in Sittard te beleven. De avond begint met een diner waarna er gefeest wordt. StoryTuning zorgde voor de muziek waarmee uiteraard de juiste, typische Oktoberfeest-‘stimmung’ bereikt werd.


Site-kick Talkshow

De Stichting Bijzondere Culturele Activiteiten Parkstad organiseerde in november 2015 de avondvullende talkshow 'Sparkling City'. Hierin werden spraakmakende mensen uit Parkstad geïnterviewd over kunst, cultuur, sport, ondernemen en politiek in de regio. Rolf verzorgde als muzikale site-kick voor verrassende muzikale associaties bij iedere gast en elk onderwerp. Eén van de onderwerpen van de talkshow ging over recycling. StoryTuning deed onderzoek naar het meest gerecyclede nummer ooit: Yesterday van The Beatles. Van de 1600 officiële covers werden fragmenten gedraaid van versies van Frank Sinatra, Elvis Presley en Placido Domingo.


Je leven in muziek

Storytuning werd in 2016 ingeschakeld om bij een gecombineerde 50- en 60-jarige verjaardag het leven van de jarigen te vertellen middels muziek. Wat waren de hits tijdens de geboorte, eerste schooldag en op de trouwdag. Welke muziek vertelt iets over iemands persoonlijkheid en in welke songs lijken wel speciaal voor iemand geschreven te zijn. Zo achterhaalde StoryTuning liedjes waarin de klassieke auto's van de jarige letterlijk in worden bezongen


StoryTuning en Gilde Opleidingen

Dinsdag 8 maart heeft StoryTuning een geslaagd optreden verzorgd voor Gilde Opleidingen uit Roermond. StoryStuning sloot op toepasselijke wijze de jaarlijkse tweedaagse hei-sessie van het College van Bestuur en haar managementteam af met drie StoryTuning-sessies.

Het eerste deel bestond uit een muzikale inhoudelijke verhaal dat naadloos aansloot op het thema veranderingen in het onderwijs, de koers van de Gilde Opleidingen en hoe zij daarin kunnen meebewegen. StoryTuning vertelde het verhaal (en liet fragmenten horen) van twee pop-iconen die, door optimaal in te spelen op veranderingen in de tijd, decennialang hip en actueel konden blijven: Madonna en David Bowie. Hun voortdurende veranderingen als stijl-icoon en in muziekstijl gaf een treffend beeld op hoe je kunt veranderen en telkens weer succesvol kunt zijn.

Het tweede item was speciaal ontwikkeld en op het lijf van ROC Gilde geschreven: liedjes over school. Met fragmenten van onder andere Hot Chocolate, The Police, Alice Cooper, Sam Cooke en Pink Floyd.

En tot slot was er natuurlijk de befaamde StoryTuning PopQuiz. Zes teams streden voor de eeuwige roem en de halve meter hoge wisseltrofee. De wil om te winnen was groot en de kennis van de teams was bijzonder hoog. Team The Beatles ging met de bokaal aan de haal en die pronkt nu op een kantoor van Gilde Opleidingen.

Tussen de items door verzorgde StoryTuning haar bekende slide show waarin de favoriete nummers van de deelnemers van een kort verhaaltje werden voorzien.

Kortom: een mooi en origineel slot van twee intensieve dagen met een zeer tevreden opdrachtgever als resultaat!